Aan alles komt een eind ..
Na ons Arba Minch tripje konden we er weer even tegenaan. Birhanu zou ons eindelijk de andere kant van het Hawassa meer laten zien, ware het niet dat hij dinsdag ineens weer vertrokken was naar Addis, desondanks had hij beloofd donderdag terug te zijn, zodat we vrijdag toch echt op pad konden. En zowaar stond er vrijdagochtend om 7 uur een auto voor ons klaar, die ons naar Hawassa bracht om te ontbijten, ondertussen werd Birhanu opgehaald en weg waren we! Na nog eens anderhalf in de auto te hebben gehobbeld, kwamen we aan bij Priscilla haar onderzoeksgebied. Onder begeleiding van meerdere dorpshoofden werden ons de enorme gully's getoond. Omdat mijn interesse toch niet helemaal op het gebied van gully's ligt, had ik al snel een andere manier gevonden om me te vermaken, namelijk met de 50 kinderen die zich ondertussen rondom ons verzameld hadden. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze het ABC te leren, ging mij aardig goed af!
Dat weekend hebben we gezelschap gekregen van twee andere faranji's; een Duitser en een Engelsman die hier een poging gaan wagen om het Arboretum (bomentuin voor de leken) op te knappen. Aangezien ze op alle fronten voldeden aan het stereotype beeld van een Duitser en een Engelsman, waren ze voor het oog totaal niet aantrekkelijk, maar wel heel goed gezelschap en ze hielden wel van een biertje (of 2, of 3 ..). Ze kregen hulp van een Ethiopiër die hier college geeft, die zo aardig was om ons zondag uit te nodigen voor koffie, en wat later bleek een lunch met daarna een welbekende koffieceremonie. De twee mannen wilden die middag naar de hotsprings, en aangezien zij een auto hadden geregeld, had ik mezelf uitgenodigd om ook mee te gaan. Waar ik vorige keer mijn huidje niet wilden onthullen, kon het me nu niet zoveel meer schelen, aangezien er overdag geen druppel water meer uit de kraan kwam, en ik erg graag een warme douche wilde!
Dinsdag en woensdag ben ik met Priscilla mee geweest voor haar veldwerk. Samenvatting van deze dagen: stof, zand, stof, hitte, stof en nog héél veel meer stof... Woensdag was de vrouw- Victoria is de naam- waar we zondag bij geluncht hadden met ons mee, zij studeert hier aan de summerschool en wilde graag veldwerkervaring op doen. Dit heeft ze geweten! Desondanks wilde ze de volgende dag ook weer mee. Hier heb ik heel handig een stokje voor gestoken, omdat ik een derde stof dag niet ging trekken, heb ik Dong-Gill geregeld om Priscilla te vergezellen, zodat Victoria met mij mee kon. Woensdagavond was een memorabele avond, na mij wijs gemaakt te hebben dat het een nationale feestdag was en er dus op gedronken moest worden, was het zowaar 2 uur s nachts voordat ik in m'n mandje lag! Door de afwezigheid van alcohol de voorgaande weken was het ook niet heel wonderbaarlijk dat ik na 3 bier vloeiend Amhaars begon te praten en vrolijk met het gesprek mee deed, ondanks dat de meeste niet of nauwelijks Engels spraken. De volgende dag was ik van plan om een enkele rivierafvoermeting te doen, maar nadat Victoria vol overtuiging de rivier zelf in ging, kon ik natuurlijk niet achterblijven en heb ik ook maar de stoute schoenen uitgetrokken .. Dat resulteerde in een dagje in het water spelen, wat helemaal niet erg was met deze temperatuur en de kater(en nee, je moet gewoon niet denken aan wat de mensen bovenstrooms allemaal in het water doen, gewoon niet doen ;))... We hebben ons die dag zo vermaakt, dat we de volgende dag maar weer riviertjes op zijn gaan zoeken.
Gister en vandaag waren er thesisverdedigingen van de masterstudenten hier. Omdat het voor ons wel interessant zou zijn om eens te zien hoe het hier aan toe gaat, hebben we er gister en vandaag een paar bijgewoond. Op zijn zachts gezegd heel interessant om te zien hoe er hier begeleid en beoordeeld wordt. Het niveau ligt toch echt ietsjepietsje lager hier ..
Nog maar een week zullen we hier zijn, time flies! Volgende week zondag zullen we naar Hawassa vertrekken, om vervolgend op maandagochtend de bus naar Addis te nemen. Vanuit daar willen we naar het noorden, naar de Blue Nile falls, bij Bahir Dar. Dus nog maar een weekje keihard genieten, en ook nog even flink aan de bak wat betreft mijn onderzoek. Birhanu was enorm enthousiast over mijn rivierafvoermetingen, en stelde voor om alle negen riviertjes in dit catchment te meten. Geen idee of het mij gaat lukken, ik ga het proberen :)
Dit was het weer voor nu! Wordt vervolgd ..
Liefs van mij
Klinkt goed Caro! Tijd vliegt inderdaad! Geniet er nog maar even goed van dan! xxx
Mooi verhaal schat!!
Leuk weer!! :) Blijf nog lekker genieten nu het nog kan! X
Klinkt weer goed!
Ik zet vast 3 boertjes klaar voor als je terug bent: ik wil jou wel Amhaars horen lullen!
Geniet nog even goed!!
X
biertjes dus
Nou, ik krijg vast de primeur om je Ambaars te horen .....praten.
Leuk verhaal weer Caro!
Ik ben nu al benieuwd naar de koffie ceremonie, als ik naar je toe kom.
Kuss, geniet er nog van de komende weken.
Geniet er nog even van pop! Het gaat zo snel!
Je hebt er wel weer een leuk verhaal van gemaakt!
Liefs
Leuk om je verhaal weer te lezen hoor.
Je maakt wel heel veel mee. Gaat inderdaad wel snel he.
Ben wel erg benieuwd hoe je moeder het zal hebben.
Geniet nog maar lekker deze laatste weken.
groetjes Karin
He Caro, achter in de rij: weer een leuk verhaal.
Ben nu meer benieuwd naar vanavond, het skypen.
Liefs